Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев бе отличен за своя личен и професионален принос за  подпомагане при осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Плакетът му бе връчен от областния управител Ангел Стоев на тържествена церемония в двора на РДПБЗН.

Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Мангараков подчерта, че в лицето на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“, чийто директор Веселин Козарев също бе отличен, Пловдивската пожарна има незаменим помощник при бедствени ситуации.

Той напомни, че те осигуриха цистерни с тонове вода и при миналогодишните пожари в Кръстевич, Старосел и Югово, и при скорошните огнени стихии на Младежкия хълм, помогнаха и при гасенето на пламналия покрив на училище „Душо Хаджидеков“.

Димитър Георгиев, от своя страна, заяви, че приема отличието като признание за целия колектив. От името на „Чистота“ бе положен венец пред мемориалната плоча в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци.

На събитието в навечерието на професионалния празник на огнеборците – 14 септември, присъства и заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев.