Почти всички 4100 контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър” през последните около двадесетина дни са дезинфекцирани по веднъж, а в някои от пловдивските райони започна или предстои повторната им обработка, информираха от ОП „Чистота”.

Дезинфекцията се извършва от три специализирани автомобила. Екипът на общинското предприятие работи в район „Южен”, където идната седмица ще продължи повторната обработка на съдовете.
 
Два екипа на фирмата подизпълнител КМД обслужва останалите пет района.

На 30 март /понеделник/ първият от тях ще завърши повторната дезинфекция на контейнерите в източната част на район „Централен”. Следващите три дни – от 31 март до 2 април /от вторник до четвъртък/, за втори път ще дезинфекцира съдовете в идеалния център, а на 3 април /петък/ започва третирането с дезинфектант и в западната част на района.
   
Вторият екип на КМД ще приключи дезинфекцията на „бобрите” в район „Северен” на 30 и 31 март /понеделник и вторник/, а от 1 до 3 април /от сряда до петък/ се прехвърля в район „Източен” за повторна обработка на съдовете за отпадък там.

От „Чистота” напомнят, че дезинфекцията на контейнерите и пространствата около тях започна на 10 март и бе една от първите мерки на общинския оперативен щаб срещу опасността от разпространение на коронавируса. Обикновено обработката на съдовете започва през май и продължава до края на октомври.