Около 180 тона отпадък са събрани и извозени при последната съботна акция за почистването на „Столипиново“. Това заяви директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев при директно включване от квартала в предаването  „Тази сутрин“ по БТВ.

На въпрос на репортера Райна Зайкова той отговори, че всеки работен ден с тежка техника се събира и извозва разпиленият около съдовете за смет отпадък, а ежеседмично в събота се провеждат допълнителни акции.

По думите му вина за образуването на нерегламентирани сметища имат не само местните жители, а в квартала идват да изхвърлят отпадък и фирмени бусове от други райони на града. От „Чистота“ редовно призовават хората да спазват наредбата за управление на отпадъци, а ако станат свидетели на нарушения, да сигнализират компетентните институции.

„Ние също имаме контролни функции в рамките на нашето работно време. В квартала сме издали над 60 фиша точно за нерегламентирано изхвърляне на отпадък. След края на работното ни време разчитаме на службите, които са на 24-часов режим – Общинска полиция и Общинска охрана“, каза Георгиев.

Целият репортаж може да гледате тук – 

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/nezakonni-smetishta-v-stolipinovo-shte-ima-li-globi-za-narushitelite.html