52 машини работят по улиците на Пловдив от първите часове на снеговалежа. В момента улиците са проходими при зимни условия, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров, който заедно със заместник-кмета по екология Иван Стоянов, заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов, директорите на ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” Димитър Георгиев и Антон Георгиев координира дейностите по почистване в общината.

„Заради мокрия сняг са получени над 200 сигнала за паднали клони и дървета. 90 от тях са обработени. Екипи на Доброволческото формирование „Пловдив 112” ще подкрепят всеки момент Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, каза още Костадин Димитров и допълни, че е в непрекъснат контакт с ОД на МВР.

„20 пясъкоразпръсквача и 32 снегорина обработват пътищата. Целият състав на ОП „Чистота” работи на терен, навън вече са и бригади ръчен труд от ОП „Градини и паркове”, както и от ОКТ”, обясни заместник-кметът по екология Иван Стоянов.

„По-късно през деня се очакват силни пориви на вятъра. Моля Ви, не излизайте навън заради опасността от падащи предмети и клони”, призова кметът на Пловдив Костадин Димитров.