2021-03-01 07:47:50      График за почистване на дъждоприемните шахти от 1 до 5 март Почистването на дъждоприемните шахти в Пловдив и тази седмица продължава по график. Сигнали за запушени шахти, счупени или липсващи капаци се приемат на тел. 032/675 817. Ето къде ще работят екипите:

На 1 март (понеделник): бул. „България“, подлеза срещу спирка №89, подлеза до СУ „Пейо Яворов“, подлеза до хотел „Санкт Петербург“; район „Южен“ – вътрешните улици в пространството между ул. „Кукленско шосе“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Македония“ и бул. „Никола Вапцаров“.

На 2 март (вторник): бул. „Дунав“, бул. „Александър Стамболийски“,  ул. „Стефан Стамболов“,  бул. „Васил Априлов“.

На 4 март (четвъртък): бул. „Шести септември“, подлеза на ул. „Райко Даскалов“, подлеза на пл. „Съединение“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Цариградско шосе“ и надлез „Скобелева майка“.

На 5 март (петък): бул. „Пещерско шосе“, ул. „Просвета“ (подлеза на кв. „Прослав“), ул. „Любен Каравелов“, ул. „Гладстон“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Авксентий Велешки“.2021-02-26 15:06:24      Община Пловдив пази с жива охрана и камери Хълма на освободителите преди 3 март Подсилени патрули на „Общинска охрана“ и Общинска полиция денонощно дежурят на Бунарджика по разпореждане на кмета на Пловдив Здравко Димитров. На хълма вече работи и постоянно видеонаблюдение. Целта е да се предотвратят всякакви вандалски прояви преди 3 март, когато стотици пловдивчани и гости на града ще се изкачат до върха на Хълма на Освободителите, за да честват заедно Националния празник на България.

Общината положи много усилия за почистването и доброто поддържане на тепето.  Работници на „Чистота“ за пореден път премахнаха с пясъкоструйка новопоявилите се драсканици по тепето, след като предишното подобно почистване приключи в края на декември миналата година. Отново пребоядисаха фасадата на някогашното заведение, със сребърен феролит заличиха разнородни надписи по стълбовете за осветление.

2021-02-25 16:53:55      Кметът Здравко Димитров се срещна с екипа на „Чистота“, подкрепя подобряването на материалната база Колкото е възможно повече средства ще инвестира Община Пловдив в по-нататъшното развитие на материално-техническата база на ОП „Чистота“. Това увери кметът Здравко Димитров при срещата си с екипа на общинското предприятие.

Той даде висока оценка за добрата организация при почистването на падналия преди около десетина дни обилен сняг, както и за цялостната дейност на екипа в условията на извънредна епидемична обстановка, когато до началото на зимния сезон се извършваше всекидневно миене и дезинфекция на улиците в града.

Директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев показа на кмета техниката, с която разполага предприятието. И двамата се обединиха около мнението, че механизираното почистване трябва да се увеличава за сметка на ръчния труд.
2021-02-25 13:34:31      С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник Над 400 нови знамена поставиха в Пловдив екипи на общинското предприятие „Чистота“ в навечерието на националния празник  3 март.

По стълбовете за осветление на входно-изходните артерии и други представителни места в града са монтирани 200 национални трибагреника и 200 флага на Пловдив. До края на деня върху 15-метровите пилони на 5 от входовете на града ще се развеят нови големи трикольори. Поставянето им започна тази сутрин на „Кукленско шосе“. Предстои да бъдат обновени знамената на площад „Римски стадион“ и пред сградата на общината, а в събота се предвижда да бъдат сменени с нови и знамената на моста до Панаира.

„По традиция обновяваме знамената два пъти годишно – за 3 март и 6 септември. Флаговете се осигуряват от Община Пловдив, като за втори път  те са ушити от Общинското социално предприятие за хора с увреждания“, коментира директорът на „Чистота“ Димитър Георгиев.

Той допълни, че в дните преди тържественото честване на 143 години от Освобождението за пореден път работници почистват с пясъкоструйка  новопоявили се драсканици върху скалите на Бунарджика. Дежурни екипи от предприятието ще се грижат за чистотата в празничния ден.
2021-02-22 09:00:51      График за почистване на дъждоприемните шахти от 22 до 26 февруари Почистването на дъждоприемните шахти в Пловдив и тази седмица продължава по график. На тел. 032/675 817 гражданите могат да подават сигнали за запушени шахти, счупени или липсващи капаци. Ето къде ще работят екипите:

На 22 февруари (понеделник): бул. „Руски“, ул. „Победа“, бул. „Копривщица“, бул. „Свобода“.

На 23 февруари (вторник): бул. „Освобождение“, ул. „Найчо Цанов“; район „Тракия“ – микрорайони А10 и А11.

На 24 февруари (сряда): район „Централен“ – вътрешните улици в пространството между  бул. „Руски“, ул. „Гладстон“, бул. „Васил Априлов“, бул. „Пещерско шосе“, бул. „Копривщица“ и бул. „Шести септември“;  район „Тракия“ – вътрешните улици  в пространството между  ул. „Ягодовско шосе“,  бул. „Княз Борис I“,  ул. „Хан Крум‘, бул. „Освобождение“ и бул. „Цариградско шосе“, микрорайон  А13.

На 25 февруари (четвъртък): район „Централен“ – вътрешните улици в пространството между бул. „Руски“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Копривщица“ и бул. „Пещерско шосе“;  бул. „Васил Априлов“, ул. „Гладстон“;  кв. „Капана“.

На 26 февруари (петък): ул. „Райко Даскалов“, ул. „Княз Александър I“ (централната пешеходна зона), ул. „Недялка Шилева“ и  ул. „Съединение“.

назад
...
напред